Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Onsdag 13 oktober
Ons 13 okt 2010 kl 18:00
Programmet handlar om det här: Flera gruvarbetare har räddats från en gruva i Chile. Gruvan rasade samman för mer än två månader sedan. Sedan dess har 33 män suttit instängda 700 meter ned i berget. Nu... tas de försiktigt upp till marken igen i en smal hiss-korg. Hittills har 16 av de 33 gruvarbetarna räddats. Politikern Thomas Bodström kanske måste sluta i riksdagen. Thomas Bodström är Socialdemokrat och jobbar i riksdagen. Nyligen reste han till USA för att vara där i ett halvår. Men han reste innan han fått ledigt från riksdagen. Idag bestämde riksdagen att Bodström inte får ledigt. Därför kan han tvingas sluta jobba där, om han inte kommer hem. Många invandrare startar företag i Sverige. Samtidigt har de ofta svårare att få låna pengar på banken. Det är dåligt, tycker organisationen Företagarna. De som startar egna företag borde få bättre hjälp, menar organisationen Företagarna.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext

Fredagens Klartext handlar om att det är oklart ifall en man som har ett viktigt jobb inom funktionshindersrörelsen kan jobba kvar.

 Torsdagens Klartext handlar om att även elever i grundskola och gymnasieskola nu protesterar mot sexuella trakaserrier. Kampanjen kallas #tystiklassen

Funkisprofil sägs ha tafsat Ons 22 nov kl 18:55(5:00 min)

En person på en organisation för funktionsnedsatta sägs ha gjort sexuella övergrepp. Ratko Mladic döms för krigsbrott i Bosnien. Jakob Nyqvist tycker habiliteringsersättningen höjs för lite.

Tisdagens Klartext handlar om att Hudiksvall har fått priset Årets LSS-kommun för sitt arbete med personer med funktionsnedsättning.

Färdtjänstens chaufför tafsade på Kristina Mån 20 nov kl 18:55(5:00 min)

Chauffören var redan misstänkt för andra sexövergrepp, men fick ändå jobba kvar. Mattias Tarantino vann Funkisfestivalens deltävling i Solna. Skottlossning mitt i trafiken i Bromma.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".