Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Hundpodden - Vår bästa vän
Hund i stan del 1 - Lyssnarfrukost
Mån 04 jan 2016 kl 04:00
VBV gör en serie i tre delar om att ha hund i stan. I det första avsnittet hör ni lyssnarnas samlade erfarenheter och åsikter. Vilka möjligheter och utmaningar för ett hundliv i stan med sig?

Vår Bästa Vän gör en serie i tre delar om att ha hund i stan där de tittar på vilka utmaningar och möjligheter som finns i en storstad. Ni hör lyssnarberättelser, får tips om koppelträning och möter gänget som utfärdar hundkörkort. 

I det första avsnittet samtalar programledarna Maria Hedqvist och Gurgin tillsammans med poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt med lyssnarna Andreas Pettersson och Amanda Labbart som öppet berättar om sin syn på respekt, hundgårdar och hundmöten.

- I storstäder som Stockholm får man ha en tolerans gentemot andra, blixtlåsprincipen gäller här där det är begränsad yta. Det är svårt att generalisera men jag skulle säga att det är en miljö där hundar får en naturlig interaktion med både hundar och människor, säger hundpsykologen Eva Bodfäldt.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Hundpodden - Vår bästa vän
Flyga med hund Mån 14 aug kl 04:00(40 min)

Hur flyger man med en hund? Den frågan svarar en specialist, flygplanslastare, veterinär och hundpsykolog på i säsongsavslutningen av Hundpodden Vår Bästa Vän.

Koppelaggression Mån 07 aug kl 04:00(30 min)

Varför förvandlas den lugna hunden till en skällande tok vid åsynen av en främmande hund? Hundpsykologen förklarar och svarar på lyssnarnas frågor.

Hundens roll i historien är försummad med tanke på hur mycket de betyder för oss människor, menar författaren Mats Carlbom som berättar om de betydelsefulla hundarna som påverkat världshistorien.

Apportträning till vardag och tävling Mån 24 jul kl 04:00(31 min)

Apportering är ett moment som hundägare borde lära sina hundar, menar poddens hundpsykolog. Hur lär man sin hund att på kommando hämta och lämna ett föremål?

Hundar iakttar oss ständigt och räknar med att vi ska avläsa de, men hur bra är hundägare egentligen på att tolka hundarnas signaler som de sänder ut? Etologen Ingrid Tapper förklarar.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".