Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar vad som döljer sig bakom de låga matpriserna och avslöjar en verklighet där människor skadas,..
Ett avsnitt från Tema 2016: Matens pris
Den styrda evolutionen
Sön 21 mar 2010 kl 13:00
Vår konsumtion av kött och mjölkprodukter har stegrat under flera decennier, och samtidigt ökar djurens effektivitet. Vi granskar den intensiva djuravel som ligger bakom.

I Sverige äter vi idag dubbelt så mycket yoghurt, fil, grädde och ost jämfört med 1970. På 60 år har köttkonsumtionen ökat från 50 kg per person och år till 83 kg per person och år.

Djuren levererar effektivt inte minst tack vare en intensiv djuravel. I det här avsnittet av Matens pris granskar Malin Olofsson och Daniel Öhman hur aveln har påverkat djurens hälsa.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Tema 2016: Matens pris
Tema 2016: Matens pris
Mån 08 feb 2016 kl 10:03(29 min)
Tema 2016: Matens pris
Mån 01 feb 2016 kl 10:03(29 min)
Tema 2016: Matens pris
Mån 25 jan 2016 kl 15:00(12 min)
Tema 2016: Matens pris
Mån 25 jan 2016 kl 10:03(30 min)
Tema 2016: Matens pris
Mån 18 jan 2016 kl 10:03(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".