Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Måndag 11 oktober
Mån 11 okt 2010 kl 19:00
Programmet handlar om det här: Experter från andra EU-länder ska hjälpa till i Ungern. Förra veckan gick en stor damm sönder i Ungern. Farligt gift från en fabrik läckte ut från dammen. Giftet skadar... människor, djur och natur. Därför ska Ungern nu få hjälp av utländska miljö-experter. En av experterna kommer från Sverige. En man har tagit ett litet barn som fånge i Malmö. Mannen hotade den lilla pojken med kniv och släpade in honom på ett kontor. Just nu när vi skriver det här klockan sex på kvällen så vet vi ingenting mer om det som händer. Polisen jagar en våldtäktsman i Örebro. Den senaste tiden har det varit flera våldtäkter där. Polisen tror nu att det kan vara samma man som har begått de här våldtäkterna mot kvinnor i Örebro. Många gamla och sjuka får för dålig vård hemma. Allt fler äldre och sjuka får hemsjukvård. Men ofta fungerar vården dåligt, säger myndigheten Socialstyrelsen. En förklaring skulle kunna vara att varken kommuner eller landsting har ansvar för helheten inom hemsjukvården. Tre professorer får dela på ett fint pris. De tre får dela på ekonomipriset till Alfred Nobels minne. De får priset för att de bland annat har undersökt varför människor kan varför arbetslösa, samtidigt som det faktiskt finns lediga jobb att få.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext

I torsdagens Klartext får du höra om den dagliga verksamheten Radio Fyris i Uppsala som samlar in pengar till Musikhjälpen.

Det är Noelles syster som har lagt upp fotot på Instagram på internet. En tonåring mördades på en skola i Stockholm. En anställd på ett stödboende är misstänkt för att ha mördat en av de boende.

En åklagare vill att två män ska låsas in i häkte. De är misstänkta för att ha försökt tända eld på synagogan i Göteborg i helgen. Människor fanns därinne och männen är misstänkta för grov mordbrand.

Kriminell man var personlig assistent Mån 11 dec kl 18:55(5:00 min)

Trots att assistenten begick nya brott lät Skövde kommun honom jobba kvar. Två attacker mot judar i Sverige. Funktionsnedsatta i Lysekil gör fågelholkar för att stödja Musikhjälpen.

Extra möte om Lars Ohlys framtid Fre 08 dec kl 18:55(5:00 min)

Funktionsrätt Sverige ska på mötet diskutera om de vill ha kvar Lars Ohly som ordförande. Idag kräver FUB:s ordförande Thomas Jansson att sexhandel med funktionsnedsatta stoppas.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".