Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Måndag 4 oktober
Mån 04 okt 2010 kl 19:00
Programmet handlar om det här: Forskaren Robert Edwards får årets Nobelpris i medicin. Han har hjälpt många människor i världen att bli föräldrar, när de har svårt att få barn på vanligt sätt genom samlag... Edwards kom på ett annat sätt att göra en kvinna gravid, genom så kallad provrörs-befruktning. Per Westerberg i Moderaterna fortsätter som riksdagens talman. På måndagen röstade politikerna i riksdagen och bestämde vem som ska få ha det här viktiga jobbet. De röd-gröna partierna ville att en av deras politiker skulle få bli ny talman. Men i stället får alltså Per Westerberg behålla sitt jobb. En hög chef på ett kommunalt bolag i Göteborg slutar sitt jobb. Chefen leder ett energi-bolag som kommunen äger. Hon har tidigare försökt att ta reda på om någon av de anställda har pratat med journalister om en skandal i Göteborg. Det handlar om att tjänstemän som jobbar åt kommunen troligen har hjälpt företag att lura till sig pengar. En domstol friar en kvinna som tidigare dömts för att ha fått en pappa att mörda sin lilla dotter. Domstolen hovrätten menar nu att det saknas tillräckliga bevis för att kvinnan är skyldig till att ha påverkat pappan så mycket att han dödade barnet. En svensk golf-spelare var med och vann tävlingen Ryder Cup. I den här golf-tävlingen tävlar spelare från USA mot spelare från europeiska länder. En av dem som var med i Europas lag är svensken Peter Hanson från Svedala i Skåne.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext

Trots att assistenten begick nya brott lät Skövde kommun honom jobba kvar. Två attacker mot judar i Sverige. Funktionsnedsatta i Lysekil gör fågelholkar för att stödja Musikhjälpen.

Extra möte om Lars Ohlys framtid Fre 08 dec kl 18:55(5:00 min)

Funktionsrätt Sverige ska på mötet diskutera om de vill ha kvar Lars Ohly som ordförande. Idag kräver FUB:s ordförande Thomas Jansson att sexhandel med funktionsnedsatta stoppas.

Torsdagens Klartext handlar om att män tvingar utsatta kvinnor att sälja sex.

Onsdagens Klartext handlar om vårt grannland Finland som fyller 100 år och firar stort.

Klartext handlar om att svensk polis har tagit fast flera personer som har tvingat fattiga människor att tigga pengar och sen tagit deras pengar.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".