Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Onsdag 29 september
Ons 29 sep 2010 kl 18:00
Programmet handlar om det här: Flygplan från USA har bombat extra mycket i Pakistan. Det är flygplan utan förare som bombar i Pakistan. De har bombat där i flera år, men nu har de bombat extra mycket... . Det är för att stoppa terrorister som vill attackera Europa, säger amerikanarna. EU vill undersöka om Frankrike kan straffas. Under sommaren har Frankrike tvingat ungefär 1000 personer från folkgruppen romer att lämna landet. Men romerna kom från andra EU-länder, och enligt EU:s regler så har EU-medborgare rätt att vara i andra EU-länder. Därför vill EU-kommissionen nu undersöka om Frankrike kan straffas. En chef i Göteborg försökte stoppa en anställd från att prata med journalister. Det kommunala företag de jobbar på har gjort konstiga affärer, och verkar ha fuskat med pengar. Chefen hörde rykten om att en anställd pratat med journalister om fusket. Då sade chefen till den anställda att låta bli, trots att det är förbjudet. SAAB ska samarbeta med BMW. Det svenska bilmärket Saab ska få nya motorer. Förut har Saab:s motorer kommit från bilföretaget GM i USA. Men nu ska Saab istället köpa motorer från bilföretaget BMW i Tyskland. Telefonföretaget Telia Sonera har börjat ta bort fast telefon. Det är för dyrt med de gamla telefontrådarna, menar företaget. Istället får många som bor på landet nu ringa med mobiltelefoner.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext
Oscar fick skadestånd Igår kl 18:55(5:00 min)

Skolpersonal tryckte förut ner Oscar i marken och därför får han nu pengar i skadestånd. Skådespelaren och sångaren Rikard Wolff. Barn med diagnoser är bra lekkamrater, enligt föreningen Attention.

Torsdagens Klartext handlar om att en man som heter Kaj Linna ska få pengar i skadestånd av staten för att han suttit oskyldigt dömd i fängelse. Han får fem miljoner, men kan senare få ännu mer.

En bebis och en kvinna dog i Tullinge Ons 15 nov kl 20:55(4:55 min)

Polisen ska undersöka om det som hände i Tullinge kan ha varit mord. Camilla berättar för en en myndighet om hur det är att leva med funktionsnedsättning.

Tisdagens Klartext handlar om att politikerna i regeringen nu tillfälligt stoppar omprövningarna för de som har assistans.

Musikschlagets vinnare sjöng om mobbning Mån 13 nov kl 18:55(5:00 min)

Kenneth Heino vann finalen av Musikschlaget. Göteborgs nya biskop Susanne Rappmann har skrivit en bok om Gud och funktionsnedsättningar. Partiet Moderaterna vill utreda vilka folkgrupper som begår...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".