Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Identiteten på lit de parade
Ons 29 sep 2010 kl 14:00
Den nionde oktober begravs den danske författaren, konstnären, musikern och skådespelaren Claus Beck-Nielsen i Köpenhamn. Det är en ovanlig begravning, minst sagt, för det råder viss förvirring om hur... död denne Beck-Nielsen egentligen är.

I morgon inleds det första steget i danska Das Beckwerks tredelade konstprojekt Funus Imaginarium där konstnären Claus Beck-Nielsen begraver sin identitet. Dan Jönsson reder ut begreppen kring denna omtalade installation.

Stephen Daldrys film The Reader bygger på den flerfaldigt prisbelönade romanen Högläsaren av juristen och kriminalförfattaren Bernhard Schlink. Högläsaren var den första tyska roman som hamnat överst på The New York Times bestsellerlista.  Margareta Flygt har läst Bernhard Schlinks nya novellsamling Sommerlügen.

Litteratur:
Bernhard Schlink: Sommerlügen, Diogenes Vorlag 2010

Länk:
Das Beckwerks Funus imaginarium
www.dasbeckwerk.com
Glyptoteket

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS

Många drömmer om att skriva en roman men få gör det. Vad är hemligheten? Journalisten Anna Thulin har läst nya böcker om skrivande av yrkesförfattarna Stephen King och Haruki Murakami.

Ishiguro har barnets blick på världen Ons 06 dec kl 13:04(11 min)

Nobelpristagarens romanfigurer befinner sig ofta i ett mentalt mellanterritorium där de med barnets blick balanserar på gränsen mellan fantasi och verklighet, menar författaren Madeleine Hessérus.

Litteraturen torkar våra tårar Tis 05 dec kl 13:04(8:05 min)

Alla människor behöver tröst någon gång i livet. Men får att få tröst, behövs det väl någon som ger den till en? Bibliotekarien Elisabeth Skog funderar på om litteraturen kan vara denna någon.

Är katastrofen en möjlighet? Mån 04 dec kl 13:04(8:25 min)

Vem ska man luta sig mot om katastrofen kommer? Tidigare var svaret kanske staten, men idag ska var och en vara preppare. Juristen Tormod Otter Johansen funderar på om det inte finns en tredje väg.

"Myggor och tigrar" förebådade #metoo Tor 30 nov kl 13:04(11 min)

Tio år före #metoo publicerades "Myggor och tigrar" av Maja Lundgren. Istället för att bli hörd kallades hon för galen i pressen. Idag är många skyldiga Lundgren en ursäkt, menar Ulrika Knutson.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".