Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Tisdag 28 september
Tis 28 sep 2010 kl 19:00
Programmet handlar om det här: Många människor har dött i ett jord-skred i Mexiko. Det har regnat väldigt mycket i ett bergområde. Allt vatten har fått en massa jord att lossna och glida iväg över människors... hus. Det kan vara så många som 1 000 döda. På tisdagen började en rättegång mot 4 svenska män. Männen har jobbat med en hemsida på Internet, som heter "the Pirate Bay". Med hjälp av den hemsidan kan andra hämta musik och filmer från Internet på ett olagligt sätt. En domstol har tidigare bestämt att männen ska straffas och sitta i fängelse för det här. Men nu har en ny rättegång börjat om "the Pirate Bay". En domare har blivit hotad och hindrad i sitt jobb. Hon skulle vara domare i en rättegång i Malmö, där 10 män är misstänkta för att ha våldtagit och utnyttjat en 14-årig flicka med funktionshinder. Men nu har någon skrämt och hotat domaren, så att hon inte kunde vara med och besluta om männen är skyldiga och ska straffas. Därför fortsätter rättegången med en annan domare. Regeringen försöker nu få stöd från en del andra partier. De borgerliga partierna i Alliansen fick ju för få röster i valet för att själva kunna styra Sverige. På tisdagen pratade statsminister Fredrik Reinfeldt med Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin. Reinfeldt vill hitta ett samarbete om flykting-politiken, så att partiet Sverigedemokraterna inte kan påverka den. Landet Nordkorea i Asien verkar nu vara på väg att byta ledare. Sedan länge styrs Nordkorea av en enda familj och Kommunist-partiet. Folket i landet vet ganska lite om sina ledare, och Klartexts reporter berättar en del om vad vi känner till.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext

I torsdagens Klartext får du höra om den dagliga verksamheten Radio Fyris i Uppsala som samlar in pengar till Musikhjälpen.

Det är Noelles syster som har lagt upp fotot på Instagram på internet. En tonåring mördades på en skola i Stockholm. En anställd på ett stödboende är misstänkt för att ha mördat en av de boende.

En åklagare vill att två män ska låsas in i häkte. De är misstänkta för att ha försökt tända eld på synagogan i Göteborg i helgen. Människor fanns därinne och männen är misstänkta för grov mordbrand.

Kriminell man var personlig assistent Mån 11 dec kl 18:55(5:00 min)

Trots att assistenten begick nya brott lät Skövde kommun honom jobba kvar. Två attacker mot judar i Sverige. Funktionsnedsatta i Lysekil gör fågelholkar för att stödja Musikhjälpen.

Extra möte om Lars Ohlys framtid Fre 08 dec kl 18:55(5:00 min)

Funktionsrätt Sverige ska på mötet diskutera om de vill ha kvar Lars Ohly som ordförande. Idag kräver FUB:s ordförande Thomas Jansson att sexhandel med funktionsnedsatta stoppas.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".