Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Knutte Wester och de utsatta barnen
Ons 03 feb 2016 kl 13:01
Konstnären Knutte Wester är aktuell med utställningen "Gryning utan namn" på Havremagasinet i Boden, som omfattar skulptur, målning, foto och video.

På lördag är det vernissage för Knutte Westers nya utställning på Havremagasinet i Boden – en av de största byggnaderna i militärstaden Boden.

Här förvarades foder till militärens hästar fram till 1950. Sedan en tid tillbaka har kulturen flyttat in och nu är Havremagasinet länskonsthall i Norrbotten.

Kerstin Berggren har träffat Knutte Wester i hans ateljé i Röbäck utanför Umeå inför vernissagen på lördag.

Här hittar ni ett inslag från Kulturnytt om verket Monument without a home som är det äldsta på utställningen Gryning utan namn. Knutte Wester återvände till barnhemmet i Lettland som inspirerat verket. "Jag måste ta reda på vad som hände med de här barnen."

Lyssna på hela onsdagens P1 Kultur med Måns Hirschfeldt

Fler reportage om Knutte Wester och hans konst i länkarna nedan.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Fre 08 dec kl 13:01(20 min)

Björn Kjellman läser utdrag ur Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning från Börshuset i Stockholm. Översättningen är gjord av Rose-Marie Nielsen.

Finlands 100 år av självständighet Ons 06 dec kl 15:00(35 min)

Samtal om nya filmatiseringen av Väinö Linnas Okänd soldat, intervju med författaren Sirpa Kähkönen och håglöshet i serieformat.

Just nu pågår en konstfestivalen Pacific Standard Time Los Angeles- Latinamerica - flera hundra utställningar i ett försök att mötas över en gräns som just nu är tydligare markerad än någonsin.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".