Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino

Högstadiefeminism, 70-talsnostalgi och en Märkvärdig fröken i den svenska filmhösten

Fre 27 aug 2010 kl 18:15
Den svenska filmhösten innehåller både animerade självmordsförsök, gengångare och kanske 2000-talets Mitt liv som hund. Roger Wilson varit på Malmö filmdagar och träffat Hannes Holm aktuell med "Himlen... är oskyldigt blå" om knarkbrott i skärgårdsmiljö, Lisa Langseth som långfilmsdebuterar med passionsdramat "Till det som är vackert" och Peter Schildt som gjort en girlpowerfilm från högstadiegolvet: "Tusen gånger starkare". En annan av höstens filmer är den animerade "Fröken Märkvärdig och karriären" som bygger på Joanna Rubin Drangers seriebok med samma namn. I programmet hör vi Vanna Rosenberg förklara hur hon lyckats ge den plågade Fröken Märkvärdig röst. Och så berättar Puss-regissören Johan Kling om hur han botade sin ungdomsångest med hjälp av Ingmar Bergmans "Sommarnattens leende". Dessutom återupprättar vi en annan Bergmanfilms skamfilade rykte. Liv Ullman berätar om inspelningen av "Ormens ägg" i München 1977. Programledare: Roger Wilson.

Den svenska filmhösten innehåller både animerade självmordsförsök, gengångare och kanske 2000-talets Mitt liv som hund. Roger Wilson har varit på Malmö filmdagar och träffat Hannes Holm och Peter Dalle, aktuella med "Himlen är oskyldigt blå" om knarkbrott i skärgårdsmiljö, Lisa Langseth som långfilmsdebuterar med passionsdramat "Till det som är vackert" och Peter Schildt som gjort en girlpowerfilm från högstadiegolvet: "Tusen gånger starkare".

En av höstens filmer är den animerade "Fröken Märkvärdig och karriären" som bygger på Joanna Rubin Drangers seriebok med samma namn. I programmet hör vi Vanna Rosenberg förklara hur hon lyckats ge den plågade Fröken Märkvärdig röst. Och så berättar Puss-regissören Johan Kling om hur han botade sin ungdomsångest med hjälp av Ingmar Bergmans "Sommarnattens leende". Dessutom avslöjar Liv Ullman Bergmans egen ångest över ett enormt kulissbygge vid inpelningen av "Ormens ägg" i München 1977, i veckans Kino-klassiker.

Programledare: Roger Wilson.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)
Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)
Fre 27 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".