Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2010. Om klimakteriet, den absolut sista ägglossningen, när något är förbi för alltid - trots att...
Ett avsnitt från Det sista ägget
Vad motiverar existensen i medelåldern?
Mån 05 jul 2010 kl 11:03
Vad motiverar existensen i medelåldern? Klimakteriet, sista ägglossningen, menopausen, något att sörja eller fira? Hur gammalt är det sista ägget egentligen? Och hur åldras männen? När man redan gjort... allting, ska man lägga av eller göra det en gång till? Ett program om illusioner, blodvallningar och vuxenritualer för medelålders människor. Medverkar gör Helen Granqvist, Gunilla Andersson, Maggan Hammar, Kerstin Thorvall och Micke Berg. Producerat av Katarina Wikars och Teresa Tönisberg.

DET SISTA ÄGGET är en serie i fyra delar av Katarina Wikars och Teresa Tönisberg.

Klimakteriet, den sista ägglossningen, ska vi sörja eller skåla i champagne för att vi inte är fertila längre, att vi är post-objekt och kan ägna oss åt oss själva i fortsättningen? Och hur gammalt är det sista ägget egentligen? Och hur mår männen? Åldras de ensamma? Vad ska man göra när man gjort allt, göra om det eller lägga av? Finns det några nya illusioner att plocka upp? 

Det sista ägget 1 handlar om illusioner, blodvallningar och vuxenritualer för medelålders människor med Helén Granqvist, Gunilla Andersson, Maggan Hammar och Micke Berg.

Vidare i veckan: Kan det vara så att män och kvinnors beroendekurvor aldrig mera möts efter medelåldern? Att män söker trygghet och kvinnor frihet efter femtio? Vad säger hudterapeuten, gynekologen, Erica Jong, Johan Jönsson? Alla inkallade experter som ska hålla oss medelålders kvinnor på benen några decennier till? Den japanska konstnären infrusen i isen? Kan en kvinna likt de gamla manliga genierna supa på sig ett intressant ansikte eller måste det till kontroll in i det sista? Vad är det för mening med att bli gammal om man inte får bli häxa? Är man fulast vid femtio?

Det sista ägget 2: Kroppen och klimakteriekakan.

Det sista ägget 3: Överflödiga män och infrusna kvinnor.

Det sista ägget 4: Åldras fint.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Det sista ägget
Det sista ägget
Tor 08 jul 2010 kl 11:03(29 min)
Det sista ägget
Ons 07 jul 2010 kl 11:03(29 min)
Det sista ägget
Tis 06 jul 2010 kl 11:03(29 min)
Det sista ägget
Mån 05 jul 2010 kl 11:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".