Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett program om de enkla lösningarnas oändliga svårigheter.
Ett avsnitt från Oförnuft och känsla
Svek och hämnd
Fre 20 aug 2010 kl 10:03
I stunden vi föds är tilliten förutsättningen för själva livet. Man lägger sitt liv i någon annans händer. Det är vad vi har att förlita oss till. Men en sådan start sätter sina spår senare i livet.

Vi träffar privatdetektiven som spanar på otrogna, utan förstoringsglas men med övervakningskameror och dolda mikrofoner.  

Alexander Crafoord berättar om när han sig höll tal till sin pappa på hans sextioårsdag och inför alla berättade vilken svikare han varit. 

Och så besöker vi en klubb för brustna hjärtan. 

Jan Guillou är gäst i studion och pratar om den lilla komiska hämnden och den stora blodiga. Och om när han själv gav igen på styvpappan. 

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Oförnuft och känsla
Förlorade proportioner Mån 17 jul kl 14:30(26 min)

Hur har vårt sinne för vad som är proportionerligt förändrats den senaste tiden? Många vill ständigt bo större, tjäna mer, köpa mer och äta mer. Samtidigt som jordens resurser sakta sinar.

Omedveten status Mån 10 jul kl 14:30(26 min)

Varför verkar vi vara för evigt dömda att leva i en verklighet där högre social status ständigt är en lockelse?

Pengarnas makt Mån 03 jul kl 14:30(27 min)

Hur mycket, eller hur litet pengar vi har, påverkar hur vi agerar som människor. Amelia Adamo berättar om sina relationer där hon oftast varit den som haft sämst ekonomi, men nu är det tvärtom.

Konsten att hantera pengar Mån 26 jun kl 14:30(27 min)

Pengar och hur bra eller dåliga vi är på att hantera dom påverkar våra relationer i familjen och med våra vänner. Varför är det så svårt att prata om det?

Tron på framtiden Mån 15 aug 2016 kl 14:30(26 min)

Mycket blir bättre i vår värld. Men när det gäller klimatförändringar och miljöhot så ser det mörkare ut. Hur förhåller man sig till dystra rapporter om framtiden?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".