Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Feministisk konstscen i Los Angeles på frammarsch
Mån 07 mar 2016 kl 16:03
I Los Angeles växer den feministiska konstscenen och vinner ny mark. Vi besöker Women center for creative work , som 2015 utsågs till den viktigaste oberoende kulturinstitutionen.

Just nu går det att se den berömda fotografen Catherine Opies verk i två olika utställningar i Los Angeles, på Hammer Museum och Moca Museum of Contemporary Art. 

För gräsrötterna har Women center for creative work i Echopark blivit viktig. Vår Kulturkorrespondent Lisa Bergström åkte dit och träffade Emily Walwoth som säger att konstvärlden i Los Angeles, precis som alla andra delar av samhället, styrs av män och att den här platsen svarar mot det.

- Vi hade en diskussion om vi skulle inkludera även männen, men våra medlemmar ville inte det. De känner sig trygga så här att de kan skapa i fred, berättar Emily Walwoth.

Några kvarter bort i ett lummigt villaområde ligger The Other Wilde där Rachel Berks säljer konst, designade kläder, kuddar och smycken från konstnärer med en feministisk inriktning.

- Det som gått bäst hittills är en t-shirt med trycket The Feature is female. En tröja som trycktes upp för att stödja de kliniker i USA som säljer preventivmedel och utför aborter, och som varit utsatta för hot och trakasserier.

Ett reportage av Lisa Bergström.

Lyssna på hela måndagens P1 Kultur med Måns Hirschfeldt här


Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Fre 08 dec kl 13:01(20 min)

Björn Kjellman läser utdrag ur Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning från Börshuset i Stockholm. Översättningen är gjord av Rose-Marie Nielsen.

Finlands 100 år av självständighet Ons 06 dec kl 15:00(35 min)

Samtal om nya filmatiseringen av Väinö Linnas Okänd soldat, intervju med författaren Sirpa Kähkönen och håglöshet i serieformat.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".