Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioveteranen Kerstin Berggren samtalar med gäster från alla grenar på kulturträdet. Gästerna är verksamma...
Ett avsnitt från Spotlight med Kerstin Berggren
Mats Larsson Gothe: Jag vill skapa musik som berör
Ons 06 apr 2016 kl 06:00
Häftiga rytmer från Sydafrika, gripande kärlek och livsfarlig strålning – tonsättaren Mats Larsson Gothe skapar en musikalisk mix som griper tag.

Med operan Poets and Prophetess fick Mats Larsson Gothe ett verkligt genombrott. Han följde upp det med ytterligare en succé, helaftonsoperan Blanche och Marie som bygger på P.O Enquists roman Boken om Blanche och Marie. Verket, som gjorde stor succé på Norrlandsoperan 2014, nominerades till International Opera Awards 2015 och har också visats i TV.

Mats Larsson Gothe står i centrum för den fyra dagar långa Tonsättarweekend, som pågår i Stockholms Konserthus mellan den 7 -10 april. I Spotlight berättar han om sitt komponerande och om hur han just nu ägnar sig åt att skriva filmmusik inför Göteborgs filmfestivals 40-årsjubileum 2017. Det gäller Victor Sjöströms stumfilm Körkarlen och musiken ska framföras live av Göteborgs Symfoniker i samband med jubiléet.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Spotlight med Kerstin Berggren
Tio minuter med Tilde Björfors Lör 18 mar kl 10:45(9:31 min)

I Spotlight berättar Tilde Björfors om hur det är att ständigt arbeta med att överskrida gränser och försöka göra det omöjliga möjligt.

Tio minuter med John Akomfrah Lör 11 mar kl 10:45(9:08 min)

Den brittiske konstnären John Akomfrah fick nyligen årets Artes Mundi-pris på 40 000 pund. Hans suggestiva verk Vertigo Sea om havet som hot och hopp gjorde stort intryck på Venedigbiennalen 2015.

Regissören och manusförfattaren Peder Bjurman arbetar med scenkonst i gränslandet mellan teater, text och bild. Nu är han aktuell med scenkonstverket The Cloud Machine, med Leif Jordansson.

Tio minuter med Anne Sofie von Otter Lör 25 feb kl 10:45(9:32 min)

I en liten stuga i Minnesota, USA, skapade vår svenska mezzo-sopranstjärna Anne Sofie von Otter gränsöverskridande musik med amerikanska stråkkvartetten Brooklyn Rider.

Tio minuter med Ralph Fiennes Lör 18 feb kl 10:45(9:19 min)

Många känner honom som Harry Potters ärkefiende Lord Voldemort. Skådespelaren Ralph Fiennes har också en annan skurk på meritlistan - Shakespeares Richard III.

Upptäck avsnitt från programmet Spotlight med Kerstin Berggren

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".