Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
På djupet om musik. Initierade intervjuer om musikskapande med svenska och utländska artister.
Ett avsnitt från Gradvall
Hit us Britney one more time
Lör 09 apr 2016 kl 09:00
Manliga rocktyckare har i 50 år nedvärderat och underskattat kvinnliga artister som dyrkas av unga kvinnliga fans. Britney Spears är en i en lång rad.

Men Britney Spears har efter sin uppgång och sitt fall i dag blivit något av en Judy Garland-figur bland unga musiker. Intervjuer med internationella popstjärnan Tove Styrke (som gjort en cover på en Britney-låt), Rebecca & Fiona (som projicerar bilder på Britney på sina konserter) samt duons tredje medlem och tillika Sveriges främsta Britney-expert, stylisten Tommie X. Även intervju med Christer Lindarw som vet mer än någon annan om divornas och gayikonerna historia.

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Gradvall
Omstart med Molly Sandén Kl 06:02(38 min)

Molly Sandén har varit artist längre än The Beatles existerade som band. Efter en omstart i karriären har hon hittat en röst som gör henne till en av Sveriges mest lovande popartister inför framtiden.

First Aid Kit och nödstoppsknappen Fre 01 dec kl 06:02(41 min)

First Aid Kit gav ut sina tre första album i rask takt samtidigt som de turnerade oavbrutet över hela världen. Därefter tog det stopp. Efter fyra års uppehåll kommer nu albumet "Ruins".

Lorentz känsla för autotune Fre 17 nov kl 06:02(31 min)

Autotune är en omdiskuterad elektronisk sångeffekt. "Att fuska" säger vissa. "Konstnärligt verktyg" säger andra. Lorentz använder den för att få fram intuitiva känslor och kontraster i sina låtar.

Berättelsen om The Go-Betweens Fre 03 nov kl 06:02(41 min)

"Grant & I" är Robert Forsters bok om vänskapen med Grant McLennan. Tillsammans utgjorde de The Go-Betweens. Grant dog i sömnen 2006. Nu berättar Robert om musiken och livet med Grant.

Beatrice Eli - pop utanför normen Fre 20 okt kl 06:02(35 min)

Beatrice Elis signum har blivit personlig musik i gränslandet mellan soul och pop med självutlämnande texter på engelska. "Det ska gå att sjunga med i mina låtar", säger hon.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".