Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Kulturnytt
P1 Kultur torsdag 7 april
Tor 07 apr 2016 kl 13:00
Om den politiska teaterns förändring på Backateatern; teatern som Europas sista hopp och scenkonstens framtid.

När den internationella teaterfestivalen i Avignon går av stapeln i sommar är det de politiska lösningarna och Europas framtid som står i fokus. "När revolutionen inte längre är möjlig, återstår teatern" fastslås i programmet. Vi har träffat den svenska regissören Sofia Jupither som kommer att visa två pjäser på festivalen, för att prata om vad politisk teater betyder idag.

I helgen har The Misfits premiär på Backateatern i Göteborg. I snart 40 år har institutionen jobbat med att undersöka de problematiska hörnen av barn och ungdomars världar - en historik som själva föreställningen tar avstamp i. Hur har samhällets olycksbarn och de missanpassade ungdomarna gestaltats i olika tider?

I Malmö pågår just nu teaterfestivalen Transistor med Teatr Weimar som centralpunkt. Ett uttalat syfte med festivalen är att vidga scenkonsten. Vad betyder det och varför behövs det?

Förra veckan gick den irakiska London-baserade arkitekten Zaha Hadid bort. I Dagens OBS fördjupar sig Katarina Wikars i hennes verk, tittar på hus, läser runor och gamla intervjuer för att försöka få tag på en mångfacetterad arkitekt som inte tyckte om upptrampade stigar och ville skapa hus med många olika funktioner.

Dessutom, veckans ord: "Välja" - om den utrotningshotade planlösheten.


Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturnytt

Recension av ny skiva från Eminem och intervju med Sofia Helin i "Bron" vars sista säsong släpps snart

Eminem har släppt nya skivan "Revival" och årets grammisnomineringar klara.

Recension Eminems nya platta "Revival", kvinnliga konstnärers verk värderas lägre, grammisnomineringarna klara och en Bob Marley i baktakt önskar sig en vit jul.

Chefen för Kalmar konstmuseum slutar, elever på Israels äldsta konst- och designskola om Trumps Jerusalembesked, jazz för de minsta på film och idag presenterades svenska grammisnomineringarna

Dessutom om reaktionerna på den israeliska konstskolan Bezalel efter Trumps besked om att Jerusalem är Israels huvudstad och en jullucka där julens musik går i baktakt.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".