Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Kvinnlig imam utmanar männens makt över moskén.
Tor 07 apr 2016 kl 14:03
Möt Sherin Khankan, grundare av Skandinaviens första moské med kvinnliga imamer som nyligen öppnade i Köpenhamn. Får hon efterföljare i Sverige?

Är tiden inne också i Sverige för kvinnor att verka som imamer? Hör imamutbildade Iman Baroudi, aktiv i Angereds muslimska församling och Temmam Asbai, ordförande i Islamiska förbundet.


Att vägra att utföra vissa arbetsuppgifter för att det strider mot ens eget samvete - är det en rimlig hållning år 2016? Och vad är egentligen ett samvete? Etikforskaren Susanne Wigorts Yngvesson är aktuell med en ny bok, Frihet till samvete, och hon är också gäst i Människor och tro.


Hur ska rekryteringen till IS från Sverige stoppas? Hör vår reporter Joel Larssons reportage om tre olika projekt för att möta radikaliseringen.

För två år sedan fick Mona Sahlin regeringens uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Snart går hennes förordnande ut. Vad har hon lyckats med? Och vad har hon lärt sig om hur rekryteringen till religiös våldsextremism ska stoppas?

 

 

 


Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Fre 18 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".