Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industribyggnad med kraftig rökutveckling som följd och spridningsrisk till närliggande fastigheter. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på din lokala P4 kanal.
(Publicerat idag kl 12.35)
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Våldsamt beteende - vad får oss att passera gränsen?
Tis 05 apr 2016 kl 10:03
Ilska som övergår i våldsamt beteende orsakar mycket lidande och är ett stort problem i samhället. Men vad får en människa att passera gränsen och slå en annan människa?

I det moderna livet har vi sällan användning för vår primitiva förmåga att brusa upp snabbt och använda våld. Ett aggressivt beteende är oacceptabelt, det får vi lära oss redan som barn. 

Lars-Åke Kastling jobbar på en mansmottagning i Stockholm. Han träffar män som brukat våld mot sina närstående och som vill bryta sitt beteendemönster.

- Vi blir ju alla arga. Men för de här männen blir det ett likhetstecken mellan arg och våld, säger han. Många har tryckt undan sina känslor och istället för att bli till exempel rädda och ledsna blir de arga.

Vi diskuterar även föreställningen om att aggressioner är något som byggs upp inom oss och mellan varven måste släppas ut, för att lätta på trycket.

I studion Jacob Fraiman från KRIS Södertälje, Lucas Gottzén,  maskulinitetsforskare vid Stockholms universitet samt Bengt Daleflod, leg. psykolog som jobbar på SiS.

Programledare är Ulrika Hjalmarson Neideman.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 15 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 08 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 01 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 25 jul kl 10:03(57 min)
Kropp & Själ
Tis 11 jul kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".