Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld
Bo Mossberg – arternas porträttkonstnär
Ons 06 apr 2016 kl 12:10
Han har avbildat över 4000 arter av växter, svampar och humlor. Hans artporträtt är stommen i våra viktigaste floror. Vetandets värld har träffat Bo Mossberg.

Bo Mossberg är Sveriges största artillustratör när det gäller växter, svampar och humlor. Hans nordiska flora, svampbok och humlebok är svenska klassiker. Nu håller han vid 80 års ålder på och lägger till nya arter i den redan tjocka "Nya nordiska floran".

Lite mer av hans varierande livsverk finns att beskåda i den nyutgivna "Bildbiografi" som visar hans bredd, inte minst med att måla landskap, byggnader och människor.

Men främst är han en konstnärlig tolk mellan systematikern och oss vanliga naturälskare, som vill lära oss mer om naturen.

Frilansreportern Thomas Öberg träffade honom i hans hem i Upplands Väsby. Vi hör också hans samarbetspartner Lennart Stenberg, botaniker i Stockholm samt biologen och botanikern Mats Karström i Vuollerim kommentera Mossbergs konstnärliga gärning. Och så hör vi en klarinett.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Vetandets värld
Igår kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Tor 21 sep kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Ons 20 sep kl 12:10(20 min)
Vetandets värld
Tis 19 sep kl 12:10(19 min)
Vetandets värld
Mån 18 sep kl 12:10(19 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".