Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
(O)besvarad kärlek till landet Sverige
Ons 09 mar 2016 kl 19:00
"Sverige - en (o)besvarad kärlekshistoria" heter en aktuell antologi där sexton kvinnor berättar om sina erfarenheter av dubbla identiteter. Möt redaktörerna Lejla Hastor och Nivin Yosef.

Sexton berättelser om hur det är att försöka passa in i Sverige, om hur länge det egentligen är meningen att man ska känna tacksamhetsskuld för att man fått en ny chans i ett nytt land som inflyttad, och hur man kan använda sina dubbla identiter som en styrka i arbetslivet och karriären.

Bland skribenterna finns namn som vd:n för Unga Klara Nisha Besara och artisten Silvana Imam.

I onsdagens P1 Kultur fick Roger Wilson besök av antologins redaktörer Lejla Hastor och Nivin Yosef.

Lyssna på hela onsdagens P1 Kultur här

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Fre 08 dec kl 13:01(20 min)

Björn Kjellman läser utdrag ur Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning från Börshuset i Stockholm. Översättningen är gjord av Rose-Marie Nielsen.

Finlands 100 år av självständighet Ons 06 dec kl 15:00(35 min)

Samtal om nya filmatiseringen av Väinö Linnas Okänd soldat, intervju med författaren Sirpa Kähkönen och håglöshet i serieformat.

Just nu pågår en konstfestivalen Pacific Standard Time Los Angeles- Latinamerica - flera hundra utställningar i ett försök att mötas över en gräns som just nu är tydligare markerad än någonsin.

P1 Kultur har träffat gänget bakom "Solsidan – The Movie" och reder ut fenomenet "Solsidan", från rutan till duken, med kulturjournalisterna Göran Everdahl och Nina Asarnoj.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".