Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Sex, nej tack!
Tis 22 jun 2010 kl 10:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
I veckans Kropp & Själ talar vi inte om sex - utan om de som av olika anledningar inte har sex. För många människor är sexlusten det mest grundläggande behovet som finns - det är livsdriften. Det finns... runt omkring oss och vi blir ständigt påminda om det. Men för andra människor så finns den bara inte - lusten till sex existerar inte. I Kropp & Själ den här veckan möter vi två personer som är asexuella och som helt saknar sexuell lust. Vi gör även ett besök på prästseminariet i Uppsala där Lasse Dahlander förbereder sig för ett liv i celibat. I studion finns Lars-Gösta Dahlöf, universitetslektor i psykologisk sexologi vid Göteborgs universitet samt Eddie Sandström, psykoterapeut och barnmorska verksam i Stockholm. I Polen har en lag trätt i kraft som innebär obligatorisk kemisk kastrering för våldtäkt på minderåriga. Enligt lagen som antogs i höstas ska den som dömts för brotten genomgå ”kemisk och psykologisk terapi” för att minska sexualdriften, efter avtjänat fängelsestraff. På telefon talar vi med Elisabeth Kwarnmark, psykoterapeut, som arbetar på krimianlvården.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 15 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 08 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 01 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 25 jul kl 10:03(57 min)
Kropp & Själ
Tis 11 jul kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".