Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
30 min
Resa och äta mat – inte alltid en underbar kombination
Tor 14 apr 2016 kl 10:03
Det är nästan alltid spännande och intressant att resa. Och samtidigt är det nästan alltid tråkig mat, oavsett om man kör bil, åker tåg eller flyger. Varför är det så? Och måste det vara så?

Meny tar sig en titt på maten som möter oss på resor. Eller flera tittar.

Karin Fingal åker tåg från New York över Klippiga Bergen till San Francisco. 547 mil och fyra dagar. Hur var maten?

Nina Frogneborn åker Blå Tåget, linjen med gamla vagnar från 60-talet och en restaurangvagn med vita dukar och servetter, och ett riktigt kök där kockar lagar maten! Hur är det att arbeta där?

Vinkännaren Mikael Mölstad är en av grundarna till White Guide, den svenska motsvarigheten till Michelinguiden. Han har ätit mycket mat längs de svenska vägarna.

– Jag tycker det är pinsamt, säger han. Vägmaten är det första de möter av det berömda nordiska köket som det pratas om i hela världen.

Radiolegenden Ulf Elfving har rest mycket med flyg genom åren.

– Jag ser alltid fram emot maten, säger han. Även om den inte alltid är så bra.

Och så berättar han om den bästa flygmat han ätit:

– Den gången blev planet kapat…

Vi berättar också om vägmatens månghundraåriga historia i Sverige. Och om de fula vägstoppen i Italien, som Tomas Tengby kan längta till.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
OK att äta jätteräkor – men hur är det med... Igår kl 10:03(30 min)

Vi uppdaterar oss på vad som är OK att äta från sjöar och hav. Och kollar in kritiken mot WWFs Fiskguide.

Vi uppdaterar oss på vad som är OK att äta från sjöar och hav. Och kollar in kritiken mot WWFs Fiskguide.

De vanligaste felen när vi brygger kaffe Tor 15 feb kl 10:03(30 min)

Anna Nordström är bäst på kaffe i Sverige. Hon berättar hur vi gör bättre kaffe, och får största möjliga upplevelse av koppen.

Anna Nordström är bäst på kaffe i Sverige. Hon berättar hur vi gör bättre kaffe, och får största möjliga upplevelse av koppen.

Allt du behöver veta om djupfryst Tor 08 feb kl 10:03(30 min)

Nej, man ska inte tina långsamt i kylskåpet. Och jo, det går bra att frysa om. Vi lär dig bemästra fryskonsten och berättar om tekniker och historia.

Nej, man ska inte tina långsamt i kylskåpet. Och jo, det går bra att frysa om. Vi lär dig bemästra fryskonsten och berättar om tekniker och historia.

Framtidens förpackning vet hur maten mår Tor 01 feb kl 10:03(30 min)

Ett program om matförpackningars mångtusenåriga historia, om Napoleons betydelse för utvecklingen, om vilken färg som säljer bäst, och om framtidens förpackning som vet hur maten mår.

Ett program om matförpackningars mångtusenåriga historia, om Napoleons betydelse för utvecklingen, om vilken färg som säljer bäst, och om framtidens förpackning som vet hur maten mår.

Majs - världens största gröda hotas av moderna... Tor 25 jan kl 10:03(30 min)

Om Mexico, om maten de lagar med majsen, och om kampen för att kunna behålla alla gamla majssorter. Och så gör du egna tortillas hemma!

Om Mexico, om maten de lagar med majsen, och om kampen för att kunna behålla alla gamla majssorter. Och så gör du egna tortillas hemma!

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".