Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
För dig som är fritidsodlare och som vill gräva lite djupare i kompost och rabatter för att lära dig...
Ett avsnitt från Odla med P1
Svar på trädgårdsfrågor i midsommartid
Mån 21 jun 2010 kl 15:00
På årets ljusaste dag firar Odla med P1 sommaren med ett utomhustelefonväkteri. Det sänds direkt från Botaniska trädgården i Uppsala. Mellan doftande rosor och historiska rariteter, svarar Odla med P1's... programledare Lena Redin och trädgårdsexperten Maj-Lis Pettersson på frågor från dig som tar chansen att ringa och få hjälp och inspiration direkt i programmet. Gräslök i Borlänge, pioner i Stockholm, tomater i Kopparberg och svarta vinbär på Österlen får inringande lyssnare tips om och hjälp med. Dessutom besvaras en rad brev- och mailfrågor. En nyhet för alla ogräsrensare är en ny hemsida om olika sorters ogräs. Här kan man läsa om hur ogräsen bäst bekämpas, och det finns bilder både på småplantor och utvuxna ogräs. På den nya hemsidan från Sveriges Lantbruksuniversitet finns också en massa annan information om ogräs. Hemsidesadressen är http://ograsradgivaren.slu.se Läs mer om Ogräsrådgivaren, och lyssna på SR Upplands reportage med Håkan Fogelfors, en av forskarna bakom den nya hemsidan:

Och här kommer receptet på blandningen med bikarbonat, som kan användas på växter som är drabbats av / är känsliga för mjöldagg:

Tag 2 tsk bikarbonat och 2 tsk flytande såpa, och till en liter vatten. Blanda och spruta/duscha över växterna.

Glad midsommar! önskar Odla med P1-redaktionen

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Odla med P1
Odla med P1
Mån 14 aug kl 10:35(25 min)
Odla med P1
Mån 07 aug kl 10:35(25 min)
Odla med P1
Mån 31 jul kl 10:35(25 min)
Odla med P1
Mån 24 jul kl 10:35(25 min)
Odla med P1
Mån 17 jul kl 10:35(25 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".