Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Lundströms Bokradio är i England!
Lör 16 apr 2016 kl 08:05
Nylammade får, engelsk landsbygd och två författare som övergett staden och flyttat ut på landet för att leva ett enklare liv.

Lundströms Bokradio har spanat en trend bland vårens böcker. Litteratur om att flytta ut från staden för att söka ett liv närmare naturen. Kanske ett rikare liv, till och med?

Därför sänder Lundströms Bokradio från England denna lördag, närmare bestämt från The Lake District! Vi träffar fårbonden och författaren James Rebanks, som har skrivit bok Fårbondens dagbok, nyutkommen på svenska.

James Rebanks lämnade det urbana livet som låg utstakat för honom och flyttade hem till gården som familjen drivit i 600 år.

Dessutom åker vår reporter Alba Mogensen hem till författaren Helena Granström, aktuell med debattboken Det som en gång var. En dystopisk bok om vår ovilja att vårda jorden, och samtidigt en hyllning till natur och skog.

Det blir fågelsång, högläsning ur boken och ett samtal om hur man är lycklig trots vetskapen om vad vi gör med vårt klimat. 

Du alltid hitta oss på vår facebook-sida där vi uppdaterar under veckan. Klicka HÄR för att komma till sidan.

HÄR hittar du även Lundströms Bokradios spotify-lista.

Idag med en ny låt "Tugga" av Signe Bäck.Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Äntligen är det dags - höstens bokcirkel i Lundströms drar igång! Och så träffar vi Richard Ford som är här med en ny roman.

Finland 100 år Lör 04 nov kl 08:05(41 min)

Den här veckan bjuder Lundströms Bokradio på ett specialprogram för att uppmärksamma att det är etthundra år sedan Finland blev självständigt. Programledare: Marie Lundström.

Att städa ett hem, och en text Lör 28 okt kl 08:05(42 min)

Vi möter författaren Sergej Lebedev, och så pratar vi om städning med Margareta Magnusson och James Wood - av ett hem, och av en text.

Hur skriver man om smärta? Lör 21 okt kl 08:05(42 min)

Veckans program tar sig an frågor om främlingskap och gemenskap, våld och kärlek. Och när finns det egentligen tid att skriva?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".