Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Konferensen som teater
Tor 04 feb 2010 kl 14:00

Rimini Protokoll är ett alldeles eget fenomen på den tyska teaterhimlen. De sysslar med dokumentär teater och undersöker verkligheten med hjälp av "vardagsexperter". De har samarbetat med åttioåriga damer från ett ålderdomshem och låtit tidigare anställda från ett flygbolag som gått i konkurs, berätta om sina erfarenheter. Och nu har de alltså tagit sig an uppgiften att ta publiken bakom kulisserna på den alldeles speciella gren av mänskliga aktiviteter som kallas ”säkerhetskonferenser”.

Margareta Flygt har varit i München och beskådat Rimini Protokolls senaste verk Sicherheitskonferenz.

I tidningen Afghan Scene publicerades nyligen ett urval dikter ur en kommande samlingsvolym med översättningar av talibanernas poesi. Så vad skriver dom om, talibanerna? Eller ”tallisarna” som dom kallas av veteranerna på Svenska Afghanistankommittén? Jesper Huor har läst mycket soldatromantik – men också, något överraskande – en satir. En okänd taliban har skrivit en”kärleksduett”, där president Hamid Karzai sörjer att hans ”älskling” George W Bush avgår och Bush tröstar ”sin älskade slav” med att Obama ska ta hand om honom.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Tor 21 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Ons 20 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 19 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".