Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om klassiskt filosofiska ämnen såväl som vår tids mest brännande etiska, existentiella & politiska dilemman...
Ett avsnitt från Filosofiska rummet
Smak
Sön 07 maj 2006 kl 12:00
P1 söndag 7/5 kl 17.00, repris 12/5 kl 21.03 Vår smak är avgörande för färgval, musikval, hur vi bor och vem vi umgås med. Kanske är det till och med så att det finns en koppling mellan vår moraluppfattning... och vår smak? Hur bemöter man i så fall en person som man uppfattar ha en riktigt dålig smak? Frågor om tycke och smak, om estetik och etik har disputerats åtskilligt genom filosofihistorien. I Filosofiska rummet: Smak fortsätter diskussionen, när konst- och designkritikern Dennis Dahlqvist och lundafilosofen Jeanette Emt försöker reda ut bland fult och fint, smaklöshet och exkrementer. Hör t ex deras hårda recension av Filosofiska rummets signaturmusik. Programledare är Lars Mogensen och producent Thomas Lunderquist. Veckans citat De gustibus non est disputandum (Om tycke och smak skall man inte disputera) Latinskt ordspråk
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Filosofiska rummet
Antigone Sön 19 nov kl 17:00(44 min)

På Dramaten spelas nu den klassiska tragedin Antigone av Sofokles. Filosofiska rummet sänder ett samtal med gäster inför publik på nationalscenen.

De mänskliga synderna Sön 12 nov kl 17:00(45 min)

Det är mänskligt att synda. Men vad räknas som syndigt idag? Samtal från Göteborgsoperan mellan Edda Magnason, Ola Sigurdson, Karin Holm, Bengt Brülde och programledare Lars Mogensen.

Mannen Sön 08 okt kl 17:00(44 min)

Många av samhällets problem tycks uppstå av en överdriven manlighet. Är det dags för männen att dämpa sig lite? Kutte Jönsson, Navid Modiri och Mats Olsson diskuterar med Lars Mogensen.

Nonsensforskning Sön 01 okt kl 17:00(44 min)

Har universiteten reducerats till betygsproducerande fabriker? Mats Alvesson hävdar att mycket av dagens samhällsforskning är meningslös. Här samtalar han med Ebba Lisberg Jensen och Tapio Salonen.

Aristoteles Fysik Sön 17 sep kl 17:00(44 min)

Efter närmare 2 300 år finns nu Aristoteles avgörande verk i svensk översättning av filosofen Charlotta Weigelt.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".