Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet sändes 2010-2011. Nördorama med Johanna Koljonen. P3 Kultur analyserar och kärleksbombar hela...
Ett avsnitt från P3 Kultur
Är Kronprinsessan musikpirat? Är kungen balearisk?
Ons 16 jun 2010 kl 10:02
Köpte Kronprinsessan Victoria bootlegs i Kosovo? Är den gamla schlagerdängan Fly on the Wings of Love balearic eller inte? P3 Kulturs moderna monarkivecka fortsätter att räta ut frågetecknen för Sverige,... i tiden.

Catarina Hurtig, som bland annat programlett Kungligt i kanal 5 och skrivit nya biografin Hennes Kungliga Höghet Victoria, har i egenskap av hovreporter rest med kronprinsessan över halva världen. Väl lämpad som hon är att spekulera i kungafamiljens kulturella vanor, hjälper Catarina oss att finna svaren våra små hjärtan så ivrigt söker: Hade Madde kunnat bli pandatjej om hon ville? Vilken Kenttext handlar i själva verket om Victoria? När sitter Kung Carl XVI Gustaf på en kobbe och chillar till Pink Floyd? Och hur kan Daniel Westling vara mer bildad än vår egen programledare och På spåret-vinnare Johanna Koljonen?

Veckans kritikerpanel, bestående av Emil Arvidsson och Alice Kassius Eggers, diskuterar Oskar Linnros plötsliga explosion i pop-Sverige, vårt till synes omättliga behov av tjoande sommarkörer och ifall detta är året då vi kommer att bli ”Oskar” med hr. Linnros precis som vi en gång blev ”Håkan” med en viss gammal Honey Is Cool-trummis i sjömanskostym.

Vad mer kan man begära av ett radioprogram? Simon Moser berättar om ett möte med det förflutna i form av en tämligen suspekt gammal Aktuell Rapport-”journalist”.

Och så drar vi igång sommarföljetongen Kunskapslyftet, där vi kryper till korset och öppet bekänner de brister i vår koll som vi tidigare använt all vår list för att mörka. Lyssnaren får följa med på en bildningsresa genom den samtida kulturen där vi vecka för vecka går igenom de nödvändiga milstolparna som vi tidigare fejkat oss runt.

Hållplats ett: Musikjournalisten och klubbarrangören Stefan Thungren förklarar för programledar-Johanna och reporter-Teresa vad musikreferensen balearica egentligen betyder. Är det hemliga göteborgsbandet JJ baleariska? Är baleariskt att likt kungen sitta på en kobbe och lyssna på Pink Floyd? Det är ingen skam i okunskap! Vi är här för att lära! Detta är public service!

Dagens sommartwittrare är serietecknaren Niklas Asker.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P3 Kultur
P3 Kultur
Sön 09 jan 2011 kl 14:03(77 min)
P3 Kultur
Sön 02 jan 2011 kl 14:03(75 min)
P3 Kultur
Sön 19 dec 2010 kl 14:03(95 min)
P3 Kultur
Sön 12 dec 2010 kl 14:03(39 min)
P3 Kultur
Sön 05 dec 2010 kl 14:03(62 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".