Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Publicerades fredag 18 mars 2016 kl 18.01

Twitter är död? Leve Twitter!

Twitter är i dagsläget en viktig plattform för journalister och makthavare. Nu fyller plattformen 10 år. I det här poddradioprogrammet gör Medieormen nerslag i Twitters tioåriga liv och spanar in i den ovissa framtiden.

Sveriges Radios utvecklingsredaktörer för sociala medier Per Palmqvist och Robert Jakobsson har besökt huvudkontoret i London för att ta reda på mer om Twitters framtid.

Vi har intervjuat medieforskarern Ulrika Hedman som menar att journalister har en lång väg kvar innan de kan hantera Twitter och Hampus Brynolf, som gör årliga mätningar av Twitter och är vice vd för Intellecta, spår en oviss framtid för Twitter.

Vi pratar också med Sveriges Radios vd Cilla Benkö och med journalisten Sofia Mirjamsdotter, som tillsammans med Johanna Koljonen fick Stora Journalistpriset för "Twitterkampanjen" #prataomdet 2011 och hon vet inte var hon ska ta vägen om Twitter skulle läggas ner.

Dessutom har vi en exklusiv intervju med mediekritik- och satirkontot @Bakjour om journalisters användning av Twitter.  

Ett program av Robert Jakobsson, Per Palmqvist  , Nicklas Malmberg samt programledaren och redaktören för Medieormen Cecilia Djurberg Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".