Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Atomkraft? Nja tack!
Mån 14 jun 2010 kl 13:45
Lotta Hedström (MP) menar att kunskaperna om kärnkraft är små i dag och hon beklagar att det inte varit så mycket debatt kring kärnkraft inför det kommande riksdagsbeslutet om att avskaffa nybyggnationsförbudet... mot kärnkraftverk. Kärnkraftens klimatmässiga fördelar är inte så stora som det påstås, säger hon, och riskerna är lika stora i dag som för 30 år sedan, menar hon. Nina Larsson (FP) hävdar att kunskapen om kärnkraft är större än någonsin och att kärnkraften är nödvändig, både för klimatets skull och för arbetsmarknaden.

Lotta Hedström (MP) menar att kunskaperna om kärnkraft är små i dag och hon beklagar att det inte varit så mycket debatt kring kärnkraft inför det kommande riksdagsbeslutet om att avskaffa nybyggnationsförbudet mot kärnkraftverk. Kärnkraftens klimatmässiga fördelar är inte så stora som det påstås, säger hon, och riskerna är lika stora i dag som för 30 år sedan, menar hon.

Nina Larsson (FP) hävdar att kunskapen om kärnkraft är större än någonsin och att kärnkraften är nödvändig, både för klimatets skull och för arbetsmarknaden. Vi måste ha en stabil och säker tillgång på el till konkurrenskraftiga priser, framhäver hon.

Länk:
Följ debatten som börjar kl 10.00 på Riksdagens webb-TV

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Igår kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 19 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Ons 13 sep kl 13:04(11 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".