Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Viva glitter och brustna illusioner! Kino åker till Las Vegas
Fre 11 jun 2010 kl 18:00
I Kino denna vecka blinkar vi glittret ur ögonen och söker sanningen bakom myternas Las Vegas. En stad byggd av neon och drömmar om snabba pengar och spelplats för en oändlig mängd filmer. Men vad representerar... den där staden egentligen - vad står Las Vegas för och hur har myten skapats? Vi fördjupar oss hur bilden av Vegas skapats på film och blivit till verklighet. Och så har vi rotat fram en riktig Las Vegas-klassiker ur arkiven: Viva Las Vegas med Vegas-mannen framför alla andra: Elvis Presley. Dessutom fortsätter vi försommarens frossa i svenska tv-serier. Denna vecka har vi återträff med två skådespelare från de kultförklarade ungdomsserierna "Glappet" från 1997 och "Spung" från 2002. Katarina Cohen och Saga Gärde berättar om serierna som gjorde ett outplånligt intryck på många unga tv-tittare och stod för en förnyelse av den svenska tv-seriens uttryck. Och så avslöjar vi vilka som nominerats i Kinos stora tävling om den bästa svenska tv-serien genom tiderna. Programledare: Roger Wilson
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året... Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

Klimatvånda, en bröllopsdag med problem och... Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".