Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Domsjö fabiker i Hörnettområdet med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.15)
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Robotar på slagfälten
Fre 11 jun 2010 kl 14:00
Dan Jönsson om robotar i krigets tjänst. Förarlösa attackflygplan har blivit ett juridiskt problem. För vem ska ställas till svars när robotar dödar oskyldiga av misstag? Margerata Flygt kommenterar Facebooks... senaste nyhet: att företag får möjligheten att lägga in en "gilla-knapp" på sina hemsidor, som kopplas till Facebookanvändarens profil. Johan Tollgerdt rapporterar om den debatt som blossat upp i Frankrike efter TV-programmet Les Infiltrés korståg mot pedofiler.

Förarlösa attackflygplan, så kallade ”drönare”, har blivit ett juridiskt problem. För vem ska ställas till svars när robotar dödar oskyldiga av misstag? Med robotar på slagfälten utövas krig mer och mer som ett fjärrstyrt datorspel. Dan Jönsson berättar mer om robotar i krigets tjänst.

Margerata Flygt kommenterar Facebooks senaste nyhet: att företag får möjligheten att lägga in en ”gilla-knapp” på sina hemsidor, som kopplas till Facebookanvändarens profil. Hur vi använder gilla-knappen kommer att styra vart reklampengarna går, säger Flygt. Internet är allas och det ger oss chansen att axla ett demokratiskt ansvar.

Johan Tollgerdt rapporterar om den debatt som blossat upp i Frankrike, efter TV-programmet Les Infiltrés korståg mot pedofiler. Först lät de sina journalister söka upp förövare genom att själva utge sig för att vara pedofiler, därefter intervjuade de förövarna mot löftet att hemlighålla deras identiteter – bara för att sedan gå till polisen och anmäla pedofilernas brott.

Länk:
Världens första bröllop förrättat av en robot i Japan den 16 maj

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
OBS
Igår kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 19 sep kl 13:04(10 min)
OBS
Mån 18 sep kl 13:04(9:58 min)
OBS
Tor 14 sep kl 13:04(10 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".