Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det aktuella samhällsprogrammet om skolan.
Ett avsnitt från Skolministeriet: UR
Skolministeriet: Behöver lärare kunna mer om NPF?
Fre 22 apr 2016 kl 11:04
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Fyra av fem som jobbar inom skolan anser sig inte ha tillräckliga kunskaper om bl.a. autism och adhd inom området NPF. Vi ser hur Källbrinksskolan i Huddinge arbetar med att NPF-säkra skolan. UR.

Barnombudsmannen Fredrik Malmberg tycker att bristen på kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i skolan är så allvarlig att han vill se lagstiftning om mer NPF-kunskap i lärarutbildningen. Men när vi ställer frågan till de 27 lärosäten i Sverige som utbildar lärare så motsätter sig de flesta en statlig reglering. Att man inte undervisar mer om NPF förklarar de flesta med vad de kallar stoffträngsel, alltså att det är svårt att få plats med allt som förväntas ingå i lärarutbildningen.

Ett program av Anna Maria Höglund.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Skolministeriet: UR
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".