Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Livet med Downs
Tis 08 jun 2010 kl 10:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
På 50-talet var det självklart att lämna bort barnen redan vid födseln. De kallades mongoloida och föräldrarna rekommenderades att sätta dem på en institution och istället skaffa ett nytt barn. I mitten... av 70-talet stängde institutionerna och idag är det givet att barnen ska bo hemma, gå på dagis och i skolan. Mycket har hänt de senaste decennierna som förbättrar livet för personer med Downs syndrom. Med rätt stimuli kan många lära sig läsa och skriva, och leva ett aktivt liv. Ingen dör numer i hjärtfel och medellivslängden har ökat från 13 till 60 år. Vi möter familjen som för fem år sedan fick beskedet på BB och kastades mellan glädje och oro. I en läderverkstad i Sundbyberg sitter Peter Gardulf och syr väskor. Han är 46 år och säger att han nog börjar bli lite gammal och gaggig nu. Sven-Erik Lindberg är 57 år och har ägnat livet åt färgerna. När Kropp & Själ kommer på besök växer en stor kinastad fram på akvarellpapperet. Gäster i studion är författaren Gunilla Linn Persson och Göran Annerén, professor i pediatrisk genetik.

Man kan lyssna på Gunilla Linn Persons radioföljetong "Eskil - Riddaren av Syrenbersån" till och med den 19 juni. Klicka på länken nedan.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 19 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 12 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 05 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 29 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 22 aug kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".