Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Nuet är så trångt
Tis 29 mar 2016 kl 10:01
Journalisten Richard Dinter hittade en lapp längst bak i en kvarglömd bok om minnet i tunnelbanan: ”Nuet är så litet. Jag får inte plats i det längre”. Det väckte hans intresse...

En lapp. Den låg i en kvarglömd populärvetenskaplig bok om minnet på en bänk i tunnelbanan. På lappen hade någon skrivit med lite spretiga blå bokstäver ”Nuet är så litet Jag får inte plats i det längre”.

I flera dagar funderade Richard Dinter på texten. Vem skrev detta? Och vad menade hen?

Tillsammans med poeterna Peter Lindgren och Marika Kuchen, samt författaren till den kvarglömda boken på perrongen, hjärnforskaren och läkaren Pontus Wasling undersöker Richard Dinter vad de där orden på lappen kan handla om.

Lyssna på hela tisdagens P1 Kultur med Mona Masri här


Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Att bli refuserad eller att bli publicerad. För de flesta som skriver har den gränsen en närmast magisk kraft. Richard Dinter undersöker vad det betyder att bli avvisad som författare.

"Som av fåglar genomflugen" heter litteraturprofessorn Birgitta Holms mythobiografi om konstnären och aktivisten Helga Henschen som också är aktuell med en utställning på Thielska galleriet.

Hundra år sedan Oktoberrevolutionen Ons 08 nov kl 15:00(40 min)

I Moskva är det bara det lilla kommunistpartiet som firar minnet av Oktoberrevolutionen och i Tammerfors finns det enda Leninmuseet utanför Ryssland.

Eva Bergman: "Teater är livsnödvändigt" Tis 07 nov kl 13:01(30 min)

– Jag är ingen avantgarde-regissör, jag har hållit mig i underhållningsbranschen, säger Eva Bergman. Sedan hon lämnade Backateatern 2001 arbetar hon med olika projekt och uppsättningar.

Redan de gamla grekerna... På Dramatens stora scen i Stockholm spelar man nu Sofokles dramer Oidipus och Antigone efter varandra i en dubbelföreställning.

Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".