Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Ett skepp kommer lastat
Mån 07 jun 2010 kl 14:00
Mia Gröndahl rapporterar om hur två av de mest kända företrädarna för den israeliska fredsrörelsen, författarna Amos Oz och David Grossman, har reagerat på Israels attack mot hjälpsändningarna från Ship... to Gaza. Inga Brandell om hur den israeliska attacken påverkar relationen mellan Israel och Turkiet, som hittills varit Israels närmast allierade i den muslimska världen. Brandell menar att det som bundit Turkiet och Israel samman är deras nationalism.

Mia Gröndahl rapporterar om hur två av de mest kända företrädarna för den israeliska fredsrörelsen har reagerat på Israels attack mot hjälpsändningarna från Ship to Gaza: författarna Amos Oz och David Grossman. Blockaden mot Gaza bygger på det felaktiga antagandet att Hamas kan besegras med vapenmakt, menar Amos Oz. ”Men Hamas är inte bara en terroristorganisation”, skriver Oz. ”Hamas är en idé. En desperat och fanatisk idé som har sin grogrund i många palestiniers förtvivlan och frustration.”

Inga Brandell om hur den israeliska attacken påverkar relationen mellan Israel och Turkiet, som hittills varit Israels närmast allierade i den muslimska världen. Brandell menar att det som bundit Turkiet och Israel samman är deras nationalism: men nationalismen duger inte för att etablera bra relationer mellan folk och stater i området. ”Problemet är att den politiska ordningen – nationalstaten som vi vant oss vid som den bästa lösningen – i det här området  i stället ställer till en rad konflikter”, säger Brandell.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Tor 17 aug kl 13:04(9:40 min)
OBS
Ons 16 aug kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 15 aug kl 13:04(9:00 min)
OBS
Mån 14 aug kl 13:04(8:37 min)
OBS
Tor 10 aug kl 13:04(11 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".