Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet tar upp roliga och relevanta nyheter och samhällsfrågor i Sverige och världen. Ett aktualitetsmagasin...
Ett avsnitt från Arabisk Talkshow, Talkshow بالعربي
Om fika, Mellanösternmat och att sporta sig in i Sverige.
Fre 15 apr 2016 kl 16:30
Om Sveriges unika fika, om den populära maten från Mellanöstern och om sport som hjälper flyktingar in i det svenska samhället.

I Sverige finns något som är helt unikt. I andra länder förekommer det i princip aldrig men svenskarna de gör det jämt. På jobbet, hemma, när de är ute och går i skogen. Och vad är det? Jo, de fikar. Mahmoud och Miriam pratar om kanelbullar och chokladsnittar och svenskarnas vana att ständigt fika.

Programmet handlar också om mat från Mellanöstern, vilka rätter ligger på topplistan där? Även i Sverige är framför allt det libanesiska köket mycket populärt. Libanesiska krogar har poppat upp i snart sagt varje större stad i hela landet. Men Miriam avslöjar att hon inte gillar riktigt all mat från Mellanöstern. Hennes  pappa är fantastisk på matlagning, men när han lagar havsmat, då smiter hon ut till närmaste snabbmatsrestaurang och stoppar i sig något där!

Talkshowen talar även om fotboll, basket och cricket som en väg att komma in i det svenska samhället. Olika sportklubbar runt om i landet bjuder in flyktingar att delta olika lagsporter i förhoppning om att de då ska få kontakt med svenskar och känna sig välkomna till Sverige.

Nyheter på arabiska hittar ni hos  راديو السويد - اخبار باللغة العربية (Radio Sweden Arabic) på Sveriges Radios hemsida. De uppdateras dagligen.

Programmet tillhör kategorin: News in other languages
جمیع الحلقات منArabisk Talkshow, Talkshow بالعربي
Arabisk Talkshow, Talkshow بالعربي
Fre 15 sep kl 16:30(30 min)
Arabisk Talkshow, Talkshow بالعربي
Fre 08 sep kl 16:30(30 min)
Arabisk Talkshow, Talkshow بالعربي
Fre 01 sep kl 16:30(30 min)
Arabisk Talkshow, Talkshow بالعربي
Fre 25 aug kl 16:30(30 min)
Arabisk Talkshow, Talkshow بالعربي
Fre 18 aug kl 16:30(21 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".