Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kända och okända människor delar med sig av sina livsöden och berättar om det där avgörande ögonblicket...
Ett avsnitt från Pira & Bråding i P3
Jill om att bli misshandlad av killen man älskar
Sön 01 maj 2016 kl 14:03
När Jill är 17 år blir hon ihop med sin stora kärlek. Det visar sig dock ganska snabbt att det är hans behov som är viktigast i deras relation. Behov och krav som tillslut leder till fysiskt våld.

I fjortonde programmet av Pira & Bråding träffar vi Jill som när hon är 17 år träffar sin första kärlek. Den två år äldre, karismatiska killen på internatskolan hon går på. Deras relation växer snabbt till någonting som tar upp största delen av hennes liv. De två gör i stort sett allt tillsammans. Han blir ganska snabbt den som tar initiativen och dikterar villkoren. Men Jill är kär, hon älskar sin kille och gör sitt bästa för att anpassa sig efter hans behov. Hon slutar att gråta eftersom han blir arg då. Hon slutar skratta eftersom han tycker att hon tar för mycket plats då. Hon slutar till och med att umgås med sina vänner. Allt eftersom hennes kille anser att det inte är bra för henne. När Jill är 23år gammal, nygift och väntar deras första barn, övergår den psykiska misshandeln för första gången till fysiskt våld.

- Vi parkerar bilen och när jag tittar på honom så är han svart i blicken. Han är rejält upprörd över något jag sagt. Han böjer sig över mig, öppnar bildörren och sparkar ut mig på marken. Han går runt bilen, tar tag i mitt hår och släpar mig och min gravidmage upp för grusgången.

Vad Jill än gör så är det fel. Vad någon annan än gör som får hennes man att bli arg, så är det Jills fel. Om han är otrogen mot henne, så är det Jills fel eftersom hon drivit honom till det på grund av sin osexiga kropp. Och varje gång straffas hon med våld och grova hot.

De skaffar ännu ett barn men våldet blir bara allt grövre och grövre. Tillslut så ger han sig till och med på Jill framför barnen. Han hotar att döda hela familjen om hon inte gör som han säger.

Hör Jill berätta om sin första kärlek. En kärlek som ledde henne rakt in i en lång relation fylld av hot, våld och sexuella övergrepp. Och hur hon tillslut lyckades att ta sig därifrån, totalt skräckslagen i tron om att hennes man skulle döda båda henne och barnen.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Pira & Bråding i P3

Daniel växer upp som den typiska sportkillen, träningsläger och tävlingar avlöser varandra. Men när han 19 år och kommer hem från ett läger så kollapsar han i hemmet. Det visar sig att han har MS.

När Ebba är 4 år, berättar hon att hennes pappa börjar utnyttja henne sexuellt. Övergreppen blir en del av hennes vardag. Trots att hon förstår att det är fel vågar hon inte berätta det för någon.

I skolan mobbas Sanna för sitt utseende och hon drömmer om att få känna sig fin. Så hon bestämmer sig för att göra ett skönhetsingrepp som ska bli starten på ett rent helvete för henne.

När inbördeskriget i Syrien bryter ut lever Mohamad ett vanligt liv, han pluggar och tränar. Men efter att han levt mitt i krigets fasor i tre år bestämmer han sig för att fly till säkerheten i...

För Zaccarias är skoltiden ett rent helvete, han blir mobbad av sina klasskompisar. Idrotten blir hans räddning. Men en dag är något i kroppen fel. Han faller ihop och kan inte längre röra sig.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".