Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Kulturnytt
P1 Kultur torsdag 28 april
Tor 28 apr 2016 kl 13:00
Om Beyoncés nya album Lemonade; jazzvokalisten Lina Nybergs nya skiva; och Shakespeare uttalat på originalengelska.

Natten till söndag släppte en av världens största popstjärnor, om inte den största nu levande, Beyoncé sitt sjätte soloalbum. Lemonade, som albumet heter, kallas är ett visuellt album: en timmes musikvideos som flätas samman med lyriska texter  och korta filmscener. Kritiksamtal om Beyoncé och albumet Lemonade med Judith Kiros, kritiker och Axel Björklund, journalist på Dagens Nyheter.

En av de mest uppmärksammade jazzvokalisterna i Sverige är Lina Nyberg. För ett par år sedan kom dubbel-cd:n the Sirinades och nu kommer skivan Aerials; den andra delen i en planerad trilogi. Och den här gången går Lina Nyberg ännu längre mot konstmusiken. Mikael Timm har lyssnat.

Varför rimmar inte Shakespeare-texter alltid där de - så att säga - borde rimma? Nycken till svaret på den frågan handlar om hur det engelska språket förändrats från bardens dagar fram till i dag. Kulturredaktionens Berit Nygren möter lingvisten David Crystal som förklarar de försvunna rimmen.

I dagens essä från OBS skriver poeten Aase Berg om möjligheten för den som befinner sig i marginalen att ta makten och att äga; om hybris och macho-rap och skillnaden mellan poesi och musik eller reklam och porr.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturnytt

Intervju med Alia Malek. "My fair lady" på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Nyheter, reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.

Dessutom om George Clooneys nya film "Suburbicon" och Ishiguros Nobel-föreläsning som tolkas i radio av skådespelaren Björn Kjellman.

Kulturhuset Stadsteatern breddar utredning... Fre 08 dec kl 13:02(7:20 min)

Museifolk från hela världen samlade i Umeå för att diskutera dokumenterandet av samtiden.

Kompetenstapp en risk för myndigheten för kulturanalys flyttar från Stockholm, recension av filmen "Suburbicon" och karpen huvudperson i dagens jullucka. Programledare Andrea Valderrama.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".