Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Pollen-panik, politiska vindar och magdansen i Sverige
Ons 04 maj 2016 kl 15:04
Att hugga ner björkar – vore det bra för allergiker? Hur skiljer sig magdansen i Egypten och i Sverige? Och vad får politiska vindar att vända? De frågorna och fler ställer Thomas och Louise i dag.

Nu har pollensäsongen kommit igång i Sverige söder om Borlänge och många allergiker önskar att det fanns färre björkar i tätbebyggda områden. Om björkarna ersattes med andra träd hur skulle det påverka livet för allergikerna? Hade det överhuvudtaget hjälpt eftersom mycket pollen kommer långväga ifrån? Och hur lätt är det egentligen att ta bort en björk så att den inte kommer tillbaka? Vi söker svaren från Birgitta Alstergren, ordförande i Astma och Allergiföreningen i Norrbottens län och från Jens Peter Skovsgaard, professor i skogsskötsel på Sveriges lantrbuksuniversitet.

I morse nämnde Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg att det just nu blåser högervind i svensk politik och det gjorde Louise nyfiken. Vad får vindarna att vända i politiken? Hur vet man om det blåser höger- eller vänstervind? Och vad händer egentligen om det är vindstilla? Ekots Fredrik Furtenbach hjälper till att analysera de politiska vindarnas symbolik, rörelser och innebörd.

Och så får vi reda på vad som är hetast just nu på den svenska magdans-scenen då Suzanne Petrén Abou Shebika, grundare av Stockholm Belly Dance Festival, och magdansaren Leyli Shafabakhsh gästar Nordegren & Epstein i P1.

Programledare: Louise Epstein  
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Är det farligt att investera i bitcoin? Tar robotarna över även chefernas jobb? Finns livets mening i sällskapsspel?

När ska Thomas använda bajskorvs-emojin? Tis 12 dec kl 15:04(40 min)

Lamor och brandsläckare – emojierna vi inte visste att vi saknade. Hur är dagens arbetsvillkor för en teaterchef? Dessutom: giftspecial!

Idag träffar vi vinnaren i det som blivit en stor succé: tävlingen Ortens bästa poet där unga tävlar i poetry slam.

Valfilmerna börjar dyka upp på partiernas hemsidor. Och de skiljer sig från förra valet.

Finsk disco - så erövrar du dansgolvet Ons 06 dec kl 15:04(40 min)

Hur ska finsk disco dansas? Varför är översöta glöggmingel ens lagligt? Och Louise går in i rollen som Svenska Akademiens ständiga sekreterare.

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".