Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Kulturlivet i Molenbeek utmanar extremism och religiös radikalisering
Ons 06 apr 2016 kl 13:01
Flera av gärningsmännen vid terrorattackerna i Paris och Bryssel hade koppling till stadsdelen Molenbeek. P1 Kultur åkte dit och hittade ett kulturliv som skildrar utanförskap och fanatism.

Terrordåden i Paris i november och nu senast i Bryssel har båda haft kopplingar till en och samma stadsdel i Bryssel - Molenbeek. Flera av terroristerna kom därifrån, där arbetslösheten är hög, drogförsäljning och småbrott vanliga.

Men det finns i Molenbeek ett trevande kulturliv som utmanar extremism och religiös radikalisering. Det är drivet av eldsjälar som ofta har kopplingar till Nordafrika och man försöker ta upp ämnen som är känsliga för Molenbeek.

P1 Kulturs Fanny Härgestam åkte dit, först till en teaterföreställning.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Tor 14 dec kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".