Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Möt personen bakom offentlighetens mask i journalistikens allra mest grundläggande form – intervjun...
Ett avsnitt från Söndagsintervjun
Benny Fredriksson – en av kultursveriges mäktigaste tar bladet från munnen
Sön 10 apr 2016 kl 08:05
Han är arbetarpojken som blev hyllad vd för Kulturhuset Stadsteatern – och centrum i konflikter. Nu pratar Benny Fredriksson för första gången om turbulensen kring Makode Linde, och Eirik Stubø.

Benny Fredriksson får konstateras som en av kultursveriges mäktigaste. Vd för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och gift med operastjärnan och diplomatdottern Anne Sofie von Otter.

Ett stort kliv från uppväxten i kulturell och ekonomisk fattigdom i söderorten Midsommarkransen.

Som teaterchef ökade Benny Fredriksson både intäkterna och genomslaget för Stadsteatern, men anklagades också för toppstyrning. Och på senare tid har det stormat rejält kring Makode Lindes utställning på Kulturhuset Stadsteatern.

Benny Fredriksson bröt emotionellt med sin mamma som 10-åring och bryter nu tystnaden kring kontroversen med Dramatens Eirik Stubø.

En Söndagsintervju i P1 om att leva med en alkoholiserad mamma, finna kraften i en bok och om att hantera makt – när man växte upp i en familj utan.


Kontakt

Mail: sondagsintervjun@sverigesradio.se
Facebook: Söndagsintervjun i P1
Twitter: @sondagsintervju
Instagram: @sondagsintervjun_p1

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Söndagsintervjun

I Sverige är hon artisten Sofia Jannok, men i Sápmi är hon Máret. Hemma, på ena sidan Pite älv, tar hon av sig rustningen och slipper stå upp för ett helt folk – samtidigt är det den kampen hon tar.

Sven-Bertil Taube utbildade sig på Dramaten, men har inte stått på nationalscenen på 50 år. I mars återvänder den snart 83-årige Londonbon, men den här gången kommer han inte att kunna se publiken.

Advokaten Thomas Bodström skulle i veckan tillträtt som landshövding, men regeringen ångrade sig efter massiv kritik. Hur ser den f.d. justitieministern på tiden i skandalomsusade pensionsbolaget...

1993 fick hon en egen kolumn i Sveriges största tidning Expressen och skrev hämningslöst och hänsynslöst. Linda Skugge hatade och blev hatad. Men hur vågade en blyg 19-åring vara så kontroversiell?

Han bär på sin fars förväntningar, sin mors nervositet och hela släktens tunga sinne. Inte helt lätt när han också är excentriker, men en feg sådan. Hur är det att vara David Lagercrantz egentligen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".