Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Anneli Dufva intervjuar teaterprofiler i Sverige.
Ett avsnitt från Teaterprogrammet
Möt Nour El Refai, komiker och skådespelare.
Fre 15 apr 2016 kl 19:03
Nour El Refai, komiker och skådespelare, är ännu inte trettio men har redan gjort stora roller på scenen, varit programledare i Melodifestivalen, hörts i radio och skrivit manus.

NOUR EL REFAI är född 1987 i Libanon och uppvuxen i Lund, där hon gick på estetiska programmet på gymnasiet med teaterinriktning.

Hon har gjort humor både på scen, till exempel Almost like boys på Riksteatern och på teve Raj raj, Hus i helvete och Ballar av stål

Hon har varit programledare för melodifestivalen. Hon har gjort radio och spelat teater. Hon har varit med i Grease på Göta Lejon och gjort titelrollen i Peter Schaffers Amadeus på länsteatern i Örebro i Alexander Öbergs regi.
Dessutom har hon medverkat i femtontalet filmer och tv-serier.

Just nu är hon aktuell med föreställningen En komisk depression, som den här våren turnerar med Riksteatern över hela landet. Det är en monolog, som hon skrivit själv och som Camilla van der Meer Söderberg har regisserat.
I maj är det också nypremiär på Dramaten för den uppsättning av Karlsson på taket, som tidigare spelats på Göteborgs Stadsteater, där hon gör rollen som Lillebror.

 

Programmet tillhör kategorin: Drama
Alla avsnitt från programmet Teaterprogrammet

Veckans gäst hos Anneli Dufva är Philip Zandén, skådespelare och regissör, som sedan många år huvudsakligen är knuten till Stockholms Stadsteater, men just nu aktuell i Spelman på taket i Malmö.

"Numera presenterar jag mig som koreograf, kompositör och regissör” säger Birgitta Egerbladh som också är musiker och dansare. Denna scenens mångsysslare från Umeå intervjuas av Anneli Dufva.

Möt skådespelaren Sven Ahlström! Fre 01 dec kl 19:03(28 min)

Skådespelaren Sven Ahlström, verksam vid Stockholms Stadsteater intervjuas av Anneli Dufva. Ahlström är också ett välkänt namn från film och tv, till exempel från serierna Bron och Blå ögon.

Möt skådespelaren Alexander Salzberger! Fre 24 nov kl 19:03(27 min)

Alexander Salzberger är skådespelare, just nu på Dramaten, men han är också komiker och författare och aktuell med den självbiografiska boken Kicktorsken. Programledare: Anneli Dufva.

Rikard Wolff är skådespelare och sångare – välkänd och folkkär – efter en lång och gedigen karriär på scen och på film. Inte minst genom rollen som Zac i Änglagård-filmerna.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".