Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Fenomenet Elena Ferrante. Kritiksamtal med Anneli Dufva och Lisa Irenius
Mån 11 apr 2016 kl 13:01
Lever den italienska författarpseudonymen Elena Ferrante upp till förväntningarna? Kulturredaktionens Anneli Dufva och SvD:s kulturchef Lisa Irenius i samtal med programledaren Måns Hirschfeldt.

Italienska författarpseudonymen Elena Ferrantes förmodade och dramatiserade självbiografi i fyra delar har fått bokbloggare och litteraturredaktörer att mer eller mindre rita hjärtan i sina texter.

Neapel-sviten, som den kallas, är berättelsen om berättarjaget Elena som föds in i de fattiga och brutala kvarteren i efterkrigstidens Neapel - en tillvaro där svarta affärer, våld, hederskultur och brist på stimulans är vardag. Elena och hennes kompis, den komplexa Lila, visar sig ha läshuvud men bara Elena får chansen att gå klart skolan.

En bildningsroman med klassperspektiv och en resa genom Italien under sextio år, helt enkelt.

Nu finns första delen på svenska. Vad tycker kulturredaktionens Anneli Dufva och Svenska dagbladets kulturchef Lisa Irenius - lever "Min fantastiska väninna" upp till förväntningarna?

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Minna Grönfors

Lyssna på hela måndagens P1 Kultur med Måns Hirschfeldt här

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Igår kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".