Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Anneli Dufva intervjuar teaterprofiler i Sverige.
Ett avsnitt från Teaterprogrammet
Möt skådespelerskan Birgitta Ulfsson
Fre 06 maj 2016 kl 19:03
Säg Muminmamman, så vet vi vem som menas. Den finlandssvenska skådespelerskan Birgitta Ulfsson, 88 i år, och ännu verksam på scenen. Just nu kan man se henne i den stora uppsättningen Fosterlandet.

Birgitta Ulfsson är född 1928 i Helsingfors, där hon gick på scenskolan 1948-50 och där hon började sin karriär på Svenska Teatern, för att sedan gå vidare till Lilla Teatern tillsammans med sin dåvarande man Lasse Pöysti. Hon var chef där 1967-74. Sedan arbetade hon under åren 1974-1981 i Tammerfors på Arbetarteatern, innan hon i början av 80-talet flyttade till Sverige.

Här har hon arbetat på musikteatergruppen Oktober i Södertälje, på Folkteatern i Göteborg, på Stockholms Stadsteater och Göteborgs Stadsteater

Hon har gjort otaliga roller och kommer för alltid vara känd som Muminmamman, men just nu kan man se henne i Fosterlandet på Stockholms Stadsteater – en pjäs som är skriven av Lucas Svensson och med Anna Takanen som regissör. Den hade premiär förra året på Göteborgs Stadsteater och har sedan också spelats på Svenska Teatern i Helsingfors.


Som sina klipp från Radioteaterbiblioteket valde Birgitta Ulfsson Rus - ett drama utan slut av Rudolf Värnlund i regi av Hans Dahlin och Doft av honung av Shelagh Delaney i regi av Arne Forsberg. Föreställningarna finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

Programmet tillhör kategorin: Drama
Alla avsnitt från programmet Teaterprogrammet

"Numera presenterar jag mig som koreograf, kompositör och regissör” säger Birgitta Egerbladh som också är musiker och dansare. Denna scenens mångsysslare från Umeå intervjuas av Anneli Dufva.

Möt skådespelaren Sven Ahlström! Fre 01 dec kl 19:03(28 min)

Skådespelaren Sven Ahlström, verksam vid Stockholms Stadsteater intervjuas av Anneli Dufva. Ahlström är också ett välkänt namn från film och tv, till exempel från serierna Bron och Blå ögon.

Möt skådespelaren Alexander Salzberger! Fre 24 nov kl 19:03(27 min)

Alexander Salzberger är skådespelare, just nu på Dramaten, men han är också komiker och författare och aktuell med den självbiografiska boken Kicktorsken. Programledare: Anneli Dufva.

Rikard Wolff är skådespelare och sångare – välkänd och folkkär – efter en lång och gedigen karriär på scen och på film. Inte minst genom rollen som Zac i Änglagård-filmerna.

Mellika Melouani Melani är skådespelare, regissör och konstnärlig ledare för Folkoperan i Stockholm. Hon intervjuas av Anneli Dufva.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".