Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Så gör du perfekt glass och sorbet!
Tor 12 maj 2016 kl 10:03
– Jag skulle vilja påstå att vi inte har någon glasskultur alls i Sverige, säger Nicklas Ericsson.

Nicklas driver en liten glassbutik i centrala Göteborg där han tillverkar hantverksmässig glass. I grunden är han kock utbildad på Grythyttan men intresset för glass tog över.

– Jag gick några kurser på glassuniversitetet i Italien.
Och sen var det kört. Det blev gelato – den italienska magrare glassen – och sorbet.

I programmet förklarar Nicklas glassens kemi och fysik. Så får man den perfekta glassen – inte för hård, inte för lös, inte för isig.

Och han lär ut världens enklaste sätt att göra perfekt sorbet. Alla gånger!
Hantverksmässig glass dyker upp på alltfler platser i landet. Varför är det så? Håller vi på att få en riktigt glasskultur i Sverige?

Meny besöker också en årlig glassfestival på Sicilien.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Meny
Tor 29 jun kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 22 jun kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 15 jun kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 08 jun kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 01 jun kl 10:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".