Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Blir jag nånsin hel igen?
Tor 12 maj 2016 kl 11:04
På flygplatsen i Teheran står en ensam pojke. Han är på väg på sitt livs stora resa, från föräldrarna i Iran till farmor och farfar i Sverige. Det är 30 år sen nu men för Amir pågår resan fortfarande.

- Jag ser människor här i Sverige som går med raka ryggar, säger Amir. Som verkar trivas med livet. Jag vill också kunna känna så. Leva fullt ut.
Men istället plågas Amir av stark oro och ångest. Han vågar inte satsa, inte ta beslut, inte riktigt börja sitt liv som vuxen.
- Det är som att andas genom ett sugrör. Jag försöker och försöker men får aldrig tillräckligt med luft.
I Sverige tvingades Amir bli stor över en natt. Hans egna behov kom alltid i andra hand. Men det var då det. Hur släpper man sitt gamla bagage och börjar om på nytt?
- Det känns som jag har ett hål inombords. Kan jag täta det hålet, kan jag bli hel igen? undrar Amir.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Jag vill sluta hoppas Tor 09 nov kl 11:04(29 min)

Camilla är trött på hårda ord, svek och ensamma kvällar. Hon vet att hon gör rätt som lämnar honom. Ändå kan hon inte sluta hoppas på att det ska bli de två igen. Att han ska vilja ha henne tillbaka.

I skuggan av mig själv Tor 02 nov kl 11:04(28 min)

Micke är väldigt bestämd på att följa sin egen väg och har svårt att kompromissa i relationer. Men nu har han kommit till vägs ände och behöver pröva något nytt.

Mamma, jag - och mina barn Tor 26 okt kl 11:04(26 min)

Jonas har brutit kontakten med sin mamma. Men han vill inte att det ska drabba hans barn. Hur gör han för att låta dem få ha en god relation till sin farmor men samtidigt skydda sig själv?

Jag behöver ett tydligt avslut Tor 19 okt kl 11:04(29 min)

- Det känns som att jag inte kan släppa taget, trots att jag vill. Emma är känslomässigt kvar i sin senaste relation och hon behöver sätta gränser för att gå vidare.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".