Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Arvet efter Jeanette Bonnier (1934-2016)
Mån 18 apr 2016 kl 13:03
Journalisten och författaren Jeanette Bonnier, en av Bonnierkoncernens ägare, har gått bort 82 år gammal. Hon lämnar efter sig ett arv på tre miljarder kronor till bland annat kultur och forskning.

Medierna i P1 intervjuade Jeanette Bonnier 2013, intervju längst ner i artikeln

Under sin livstid kom Jeanette Bonnier att ha stor påverkan på svensk offentlighet och kulturliv. Hon var en av Sveriges mest förmögna människor och en makthavare som satt i styrelsen för Dagens Nyheter, Expressen och Svensk Filmindustri. 

Jeanette Bonnier var också passionerat engagerad i konsten -  under 1980-talet drev hon ett galleri i New York tillsammans med konsthandlaren Jan Eric Löwenadler. 2006 grundade hon Bonniers konsthall på Torsgatan i Stockholm.

I måndagens P1 Kultur uppmärksammades Jeanette Bonniers bortgång. Medverkande var Sara Arrhenius, chef för Bonniers konsthall, kulturredaktionens Mikael Timm och Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall.

– Hon var en renässansmänniska, säger Mikael Timm. Hon var excentrisk, men inte på det där sättet som krymper andra, utan gör dem större.

– Hon spelade väldigt stor roll i den svenska konstvärlden, dels genom sin stiftelse och även direkt och personligt genom att visa vad man kan göra med konsten och genom att lita på konsten, säger Sara Arrhenius på Bonniers konsthall.

Lyssna på hela måndagens P1 Kultur med Roger Wilson här

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1
Kulturpoddar i P1
Tis 05 sep kl 13:01(35 min)
Kulturpoddar i P1
Tis 29 aug kl 13:01(38 min)
Kulturpoddar i P1
Tis 22 aug kl 13:01(36 min)
Kulturpoddar i P1
Kulturpoddar i P1
Tis 15 aug kl 13:01(37 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".