Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Hur ska vi bo? Ett reportage av Katarina Wikars
Ons 20 apr 2016 kl 13:01
Var är felet? Hur kunde det bli så orättvist, hur kunde det bli så dyrt? När blev bostaden en kassako och inte en rättighet? Ett reportage av Katarina Wikars.

En turbulent tid är det med debatter om modulbostäder, priserna på bostadsrätter skenar inför amorteringskravet, och så en bostadsminister som avgår.

Det flyttar ett Skellefteå om året till Stockholm. 500 000 människor står i bostadskön. Var ska alla bo? Hur kunde det bli så här?

Katarina Wikars gick till den nyöppnade utställningen ”Bo Nu Då. Bostadsfrågor och svar under 99 år” på Arkitektur och Designcentrum i Stockholm för att få perspektiv på boendet och bristen och lärde att bostadskriser inte är något nytt i historien och såg flera förslag på lösningar. Däribland dela hem-rörelsen som arbetar med en förtätning av villaträdgårdarna.

Hon träffade Dan Hallemar som är projektledare för utställningen som tar sitt avstamp i året 1917. Vad var det som hände då?


Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Tor 14 dec kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".