Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Korta dokumentärer från nutiden. Nära samtal och reportage om människors liv och idéer.
Ett avsnitt från Tendens – kortdokumentärer
Aldrig som dom
Mån 16 maj 2016 kl 11:04
När Nadia är sju år spelar hon in sagor på bandspelaren så att lillasyster ska ha något att lyssna på när mamma dricker på dagarna. Om ett par år är det också hon som går på alla föräldrarmöten.

Hur länge man kan stå bredvid innan man själv går med i fallet? Nadia Ben Belgacems utforskar var gränsen mellan sitt eget liv och andras går. Om varför det är så svårt att inte lägga sig i och istället lita på varandras förmåga.

När småbarnsåren är över märker Nadia att också syskonen börjar använda droger. Vad ska hon göra då? När de hon älskar mest börjar bete sig som människor man hon har försökt fly från hela barndomen? 

– Jag tror att du överdriver. Det är nästan som att du letar efter problem, så att du kan ta tag i det innan det ballar ur, säger hennes bror.

– Du är som en snedvriden fotbollsmorsa, säger Nadias vän. 

Hur ska hon göra? Lägga benen på ryggen och älska på håll eller tvinga ner goda råd så långt ner i halsen att man inte mer är välkommen? Här gör tre syskon gör upp om vad det egentligen innebär att hålla vad man lovat.

Programmet gjordes av Nadia Ben Belgacem 2012 när hon var student på radioproducentutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola.

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet Tendens – kortdokumentärer
Tendens – kortdokumentärer
Ons 09 aug kl 11:03(29 min)
Tendens – kortdokumentärer
Tis 08 aug kl 11:03(29 min)
Tendens – kortdokumentärer
Mån 07 aug kl 11:03(28 min)
Tendens – kortdokumentärer
Ons 02 aug kl 11:03(29 min)
Tendens – kortdokumentärer
Tis 01 aug kl 11:03(28 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".