Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Jag trodde allt var mitt fel
Tor 19 maj 2016 kl 11:04
- Hos pappa längtade jag efter mamma och hos mamma oroade jag mig för pappa. Jag kände mig aldrig hemma någonstans, berättar Sandra, om hur det var att ha skilda föräldrar.

Idag är Sandra själv mamma och har nyligen separerat. Hon är livrädd för att göra samma sak mot sina barn som hennes föräldrar gjorde mot henne. 

- När jag var liten dolde jag allt jag kände. Jag grät när jag åkte till pappa men sa att det var för att jag hade ont i magen. Så vill jag inte att mina barn ska ha det.

Istället försöker Sandra visa sina barn att det är okej att längta och vara ledsen. Att hon klarar det. Men de egna minnena från barndomen är svårare att hantera, tycker Sandra. Hon får fortfarande ofta känslan att hon är i vägen och att hon gör någon annan illa om hon visar vad hon verkligen känner.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Jag vill sluta hoppas Tor 09 nov kl 11:04(29 min)

Camilla är trött på hårda ord, svek och ensamma kvällar. Hon vet att hon gör rätt som lämnar honom. Ändå kan hon inte sluta hoppas på att det ska bli de två igen. Att han ska vilja ha henne tillbaka.

I skuggan av mig själv Tor 02 nov kl 11:04(28 min)

Micke är väldigt bestämd på att följa sin egen väg och har svårt att kompromissa i relationer. Men nu har han kommit till vägs ände och behöver pröva något nytt.

Mamma, jag - och mina barn Tor 26 okt kl 11:04(26 min)

Jonas har brutit kontakten med sin mamma. Men han vill inte att det ska drabba hans barn. Hur gör han för att låta dem få ha en god relation till sin farmor men samtidigt skydda sig själv?

Jag behöver ett tydligt avslut Tor 19 okt kl 11:04(29 min)

- Det känns som att jag inte kan släppa taget, trots att jag vill. Emma är känslomässigt kvar i sin senaste relation och hon behöver sätta gränser för att gå vidare.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".